MikkoR Maailman koulutetuin kansa osaa päättää itse!

Äänestääkö kansa taas väärin?

Tällä hetkellä monien suurin huoli on persujen kannatuksen nousu kyselyissä. Vajaan viikon päästä nähdään, äänestääkö suuri osa kansasta väärin jo kolmannen kerran peräkkäin. Uhkaavaa väärää äänestyskäyttäytymistä selitellään esimerkiksi persujen lietsomalla ulkomaalaisvihalla ja heidän tarjoamallaan vahvalla johtajalla.

Suurempi syy on, että ainoana suurista puolueista heillä on selkeä ja uskottavan kuuloinen sanoma. Kun katsoo mitä muut puolueet tarjoilevat, ei ole mikään ihme, että se sanoma myös menee läpi ja löytää vastakaikua.

Meillä on tarjolla myös toinen selkeä ja uskottava sanoma: Paluu klassisiin liberaaleihin arvoihin ja politiikkaan. Ihmisillä tulee olla mahdollisimman suuri vapaus päättää omista asioistaan. Vapaus harjoittaa valitsemaansa elinkeinoa ilman, että yhteiskunta siihen tarpeettomasti puuttuu. Vapaus ilmaista mielipiteensä. Yksityisyydensuoja, jota ei lähdetä rajoittamaan kevein perustein. Ihmisiä on kohdeltava yhdenvertaisesti ja virkamiehen tulee olla kansan palvelija. Nämä ovat ne arvot joiden varaan koko nykyinen sivistyksemme ja hyvinvointimme on rakennettu.

Käytännössä tämä tarkoittaa ratkaisujen etsimistä mahdollisiin ongelmiin tutkimustiedon pohjalta ja rationaalista päätöksentekoa. Lakeja ei tule kiristää ilman siitä kansalaisille koituvaa selkeää ja määriteltävissä olevaa hyötyä. Säätelyn määrään on puututtava. Vaikka jokaisella yksittäisellä säädöksellä on oma, hyvä tarkoituksensa, niiden kumulatiivinen vaikutus on liian raskas. Jokainen säädös tarkoittaa myös resursseja sen säätämiseen ja valvomiseen. Tämä taas tarkoittaa usein sekä suoraa että epäsuoraa vierailua kansalaisen kukkarolla. Valtion tulojen ja menojen on oltava nykyistä paremmin tasapainossa ja kokonaisveroastetta kevennettävä. Verotuksen painopiste on ohjattava palkkatuloista haittaveroihin.

Meillä on myös yksi puolue, joka johdonmukaisesti perustaa ajamansa politiikan näihin länsimaisiin perusarvoihin: Liberaalipuolue.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat