Politiikkaa vallan vuoksi

Erään keskustavaikuttajan pohdiskelu vaalien jälkeen tiivisti hyvin monia puolueita vaivaavan ongelman. Mietitään sitä millaista politiikka pitäisi tehdä äänien saamiseksi. Tämähän on tietysti täysin nurinkurinen ajatus ja kertoo siitä, että puolue ei ole kiinnostunut ajamaan mahdollisimman hyvää politiikkaa, vaan turvaamaan oman valtansa. Tämä koskee niin puolueita kuin yleishyödyllisiksi luokiteltuja etujärjestöjäkin.

Tuhoisaa tällaisessa toiminnassa on se, että se synnyttää eräänlaista kvartaalipolitiikkaa. Jos puolueen ainoa tavoite on turvata oma kannatus vaaleista toiseen, ei pitkäjänteiselle työskentelylle koko maan hyväksi jää tilaa. Usein myös yhteinen etu vaatii epäsuosittujen ratkaisujen tekemistä, eivätkä vain omasta vallastaan kiinnostuneet puolueet ole tällaisiin kykeneviä.

Onneksi meillä on myös niitä, joiden lähtökohta on miettiä ihmisten ja maan etua, tehdä sen mukaista politiikkaa ja yrittää saada sille ihmisten tuki. Ihmisten vapauden, mahdollisuuden pärjätä, vastuullisen ympäristöpolitiikan ja markkinatalouden lähtökohdista tälläista politiikkaa ajavat Liberaalit.

MikkoRsnen
Liberaalipuolue Turku

Perheenisä, koiranomistaja ja yleisesti asiosta kiinnostunut nykyinen turkulainen. Takana kuusi vuotta töitä voimalaitosten käyttöönoton parissa ympäri maailmaa, vuodesta 2017 alkaen toimistohommissa kotimaassa.
Varsinais-Suomen Liberaalien puheenjohtaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu